Volg mij  twitter-16x16  linkedin-16x16  facebook-16x16

Stiefgezin

Maak een succes van je nieuwe gezin met en maak samen met een Stiefplancoach een

Stiefplan

Het vormen van een nieuw gezin is niet eenvoudig. Dat blijkt wel uit het hoge aantal tweede echtscheidingen. 60% mislukt. Uit onderzoek is gebleken dat dit voor de kinderen nog meer stress oplevert dan de eerste scheiding. En daardoor van grote invloed op hun welzijn en schoolprestaties.

Het kan ook anders!

Uit de praktijk is gebleken dat met goede informatie vooraf of tijdens het tweede huwelijk (of samenleving) veel problemen kunnen worden voorkomen. Een samengesteld gezin heeft haar eigen kenmerken. Als je deze leert kennen, is het samenvoegen van twee gezinnen een stuk gemakkelijker.

Stiefplan-Coach

Als mediator begeleid ik al jarenlang ouders bij het maken van het ouderschapsplan wanneer zij gaan scheiden. Deze ervaring zet ik in bij het maken van een stiefplan. Als stiefplan-coach breng ik samen met de ouder en stiefouder het nieuwe gezin in beeld. Wie horen er allemaal bij? De eigen ouder van het kind en de stiefouder natuurlijk, en de broertjes en zusjes. En ook de stiefbroertjes en -zusjes en de grootouders en stiefgrootouders. Maar ook de andere ouder, die een ander gezin heeft waar het kind eveneens regelmatig woont, hoort bij het nieuwe gezinssysteem.

Met de andere ouder - ex-partner - moet veel overlegd worden. Hoe fijn is het niet voor de kinderen als dit in goede harmonie kan.

Aanpak

De stiefplan-coach benoemt samen met ouder en stiefouder de kenmerken van het nieuwe gezin, de valkuilen en de mogelijkheden. Er wordt zonodig ingegaan op onderliggende vragen. Zo leren ouder en stiefouder elkaar (nog) beter kennen. Afspraken worden gemaakt over belangrijke onderwerpen:

  • Wie is de hoofdopvoeder en wie is meeopvoeder?
  • Hoe ga je om met de andere ouder?Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin
  • Wie gaat naar het tien minutengesprek op school?
  • Hoe ga je om met verschillende opvoedstijlen?

En zo zijn er nog veel meer onderwerpen waar ouders midden in zitten en waar een stiefplan-coach een nieuw licht op kan werpen. Aan de hand van het boek Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin? bekijken we samen welke onderwerpen voor jullie van belang zijn.

Ik help jullie graag om van je nieuwe gezin een SUCCES te maken!

 

Zie ook stiefplan

MfN registermediator