Volg mij  twitter-16x16  linkedin-16x16  facebook-16x16

Wat is mediation?

Wat is mediation?

Mediation is het gezamenlijk oplossen van een geschil met de hulp van een neutrale, gekwalificeerde conflictbemiddelaar: de mediator.

Waar gaat het ècht om?

Vrijwel elk geschil heeft een oplossing die voor de betrokken partijen aanvaardbaar is. Maar vaak zien de partijen, doordat ze in een conflict verwikkeld zijn, die oplossing niet. Hulp van een NMI gecertificeerd mediator kan daarin verandering brengen.
Deze mediator is een gekwalificeerd conflictbemiddelaar. De mediator neemt geen standpunt in, maar helpt partijen om een eigen oplossing te vinden. Geen juridische stellingnames, maar de daadwerkelijke belangen van de partijen staan daarbij voorop.

Oude koeien

Mediation richt zich op de toekomst, niet op het verleden. Vaak blijkt dat via mediation gezamenlijk een creatieve oplossing kan worden bereikt, waarmee alle betrokkenen tevreden zijn. Vandaar dat steeds meer geschillen door mediation worden opgelost, zowel in persoonlijke als in zakelijke kwesties.

Zelf verantwoordelijk

Een groot voordeel van mediation is dat geen ‘uitspraak van bovenaf’, door een rechter of arbiter, wordt opgelegd, maar dat de partijen samen bepalen hoe de oplossing eruit ziet. De acceptatie van een via mediation bereikte gezamenlijke oplossing ligt daardoor in de regel hoog. Ook wordt de relatie tussen partijen niet onnodig beschadigd; vaak wordt deze juist weer beter.

Voordelen

Mediation kent een groot aantal voordelen boven andere vormen van geschiloplossing. De belangrijkste daarvan zijn:

  • Snel en flexibel
  • Kostenefficiënt
  • Informeel
  • Vrijwillig maar niet vrijblijvend
  • Toekomstgericht, met ruimte voor creatieve oplossingen
  • De belangen staan centraal; daardoor geen onnodige beschadiging van relaties en een hoge acceptatiegraad.

Anders Opgelost is ook werkzaam als rechtbankmediator. Een informatief filmpje laat zien wat dit en wat mediation in het algemeen inhoudt. Wil je liever niet naar de rechter? Neem dan contact op met Anders Opgelost via 06 50 460 of via het contactformulier.

Anders Opgelost, een àndere aanpak van problemen.

MfN registermediator