Volg mij  twitter-16x16  linkedin-16x16  facebook-16x16

Online mediation

Online mediation

Woont u ver uit elkaar waardoor het lastig is bijeenkomsten te plannen? Heeft u een auditieve of andere beperking waardoor u makkelijker op schrift dan mondeling communiceert? Wilt u de ander even liever niet in persoon ontmoeten? Of wilt u tijd besparen terwijl u het over de meeste dingen al eens bent? Dan is online mediation iets voor u.

Voorwaarden

De online mediation wordt gedaan met behulp van speciale software op een beveiligde website. Het gebruik van de software is niet ingewikkeld. U moet wel enigszins vaardig zijn met de computer en met internet. De mediation wordt begeleid door een ervaren mediator die tevens een op online mediation gerichte opleiding met goed gevolg heeft afgerond. U neemt plaats achter de computer wanneer het u past.

Werkwijze

De mediation gaat van start met het tekenen van de mediationovereenkomst. Daarna vult u achter de computer het intakeformulier in waarmee de mediation daadwerkelijk van start is gegaan. Anders Opgelost probeert de mediation zo snel mogelijk te laten verlopen. Het verzoek is om steeds binnen twee werkdagen te reageren op een nieuw bericht.
De afspraken zijn pas bindend als ze aan u op papier zijn toegestuurd en uw handtekening daaronder is gezet.

Mengvorm

Om voortvarend met een mediation van start te gaan en tijd in de beginfase te besparen, is het ook mogelijk het eerste gedeelte van de mediation via online mediation te doen. U vult de intakeformulieren in en gaat pas daarna met de andere partij onder leiding van de mediator om tafel.

Zie ook artikel rvr.nl: Raad voor Rechtsbijstand / voor rechtzoekenden - 'Online mediation bij echtscheiding'.
of kijk op rvr.nl: Raad voor Rechtsbijstand / voor rechtzoekenden - 'Veel gestelde vragen online mediation'.

Anders Opgelost, een àndere aanpak van problemen.

MfN registermediator