Volg mij  twitter-16x16  linkedin-16x16  facebook-16x16

50-plussers dupe van ontslagrecht

Opvallende oproep personeelsmanagers verenigd bij de NVP. Bij de NVP zijn de HR-managers van tal van grote bedrijven aangesloten, zoals KLM, Shell en Ahold.

50-plussers dupe van ontslagrecht

Als de kabinetsplannen om het ontslagrecht te versoberen doorgaan, zullen vooral 50-plussers daar de wrange vruchten van plukken, omdat zij na ontslag nauwelijks aan nieuw werk komen. Die waarschuwing kwam gisteren van de vereniging van personeelsmanagers, de NVP.

De oproep is opvallend, omdat de personeelsmanagers het bedrijfsleven vertegenwoordigen. “We werken voor de werkgever, maar we zien ook de andere kant” zegt NVP-bestuurslid Andries Bongers daarover. “We willen aan de kant van de redelijkheid staan. Daarom dit signaal.”

De vereniging noemt de timing en de hardheid van de voorstellen tijdens een economische crisis ‘niet sociaal’. De NVP stelt dat 50-plussers die door de nieuwe regels makkelijker op straat kunnen worden gezet, moeilijk aan nieuw werk zullen komen en zo zullen verarmen. Dat komt vooral door vooroordelen die over oudere werknemers bestaan, denkt de NVP. Ouderen zouden duurder, minder flexibel en vaker ziek zijn; iets wat volgens NVP niet strookt met de feiten.

Volgens bestuurslid Bongers zitten veel werkgevers bovendien helemaal niet te springen om een soepeler ontslagrecht. “De flexibiliteit is al behoorlijk. Niemand krijgt bij zijn aanstelling meer een vast contract”, aldus Bongers, die de voorgestelde nieuwe regels ‘naïef’ noemt.

Door de beoogde aanpassing van het ontslagrecht wordt het voor werkgevers makkelijker om werknemers snel op straat te zetten. Ook worden de duur van de WW en de hoogte van de ontslagvergoeding verminderd, zo wil het kabinet. De plannen uit het regeerakkoord moeten in 2014 ingaan, maar dienen dit jaar verder estalte te krijgen.

De vakbonden zien meer in betere scholing van werknemers. Op die manier worden hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Versoepeling van het ontslagrecht is geen goede keuze, menen de bonden.

Bij de NVP (voluit de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling) zijn meer dan 4000 personeelsmanagers en –medewerkers aangesloten. Zij houden zich bezig met het aannemen van werknemers, loopbaanbegeleiding en ontslag.

Bron: Algemeen Dagblad, februari 2013

MfN registermediator