Volg mij  twitter-16x16  linkedin-16x16  facebook-16x16

Twitter feeds

04 april 2022 DinyVeldhuisen: RT @ivledder: Start pilot digitaal procederen gemeenschappelijke verzoeken echtscheiding. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maa… 43 days ago from Twitter Web App

Wetsvoorstel echtscheidingsnotaris sneuvelt in Eerste Kamer

Wetsvoorstel echtscheidingsnotaris sneuvelt in Eerste Kamer

De echtscheidingsnotaris die gemeenschappelijke echtscheidingsverzoeken waar geen minderjarige kinderen bij betrokken zijn zelfstandig bij de rechtbank in kan dienen komt er niet. Nadat het voorstel op 15 maart 2011 in de Tweede Kamer is aangenomen, ging het plan op dinsdag 22 november 2011 alsnog onderuit in de Eerste Kamer.

De VVD, CDA, ChristenUnie, OSF en 50PLUS stemden voor. PvdA, SP,D66, GroenLinks en de PvdD stemde tegen. Ook de PVV stemde tegen. Bij de stemming in de Tweede Kamer stemde de partij nog voor het plan. De SGP was bij de stemming niet aanwezig.
De heer Reynaers van de PVV gaf de ongemerkte afkalving van het procesmonopolie van de advocatuur en de vrees dat een relatief onervaren groep zich met echtscheidingen gaat bezighouden en het "erbij" gaan doen (bron: stenogram Eerste Kamer, 15 november 2011) als redenen om er niet van overtuigd te zijn dat de nieuwe regeling goed afloopt.
De notariële specialistenvereniging VMSN laat in een persbericht weten dat dit een gemiste kans is om de echtscheidingsprocedure voor echtgenoten iets minder belastend te maken.

Bron: Alimentatie.nl SDU 24 november 2011

MfN registermediator