Volg mij  twitter-16x16  linkedin-16x16  facebook-16x16

Echtscheidingsbemiddeling

(Echt-)scheidingsbemiddeling

Wie liefheeft, herkent moeilijk de slechte eigenschappen van de geliefde;
 wie haat, herkent moeilijk de goede eigenschappen van de gehate.

Je ziet het niet meer zitten met elkaar. Je zou op een rustige, nette manier afscheid willen nemen. Een juridische procedure is contraproductief en ineffectief. Mediation is een goed alternatief. Met aandacht voor de emoties en voor de praktische en financiële onderwerpen.

De kinderen

Zeker als er kinderen zijn, is het een wens van veel ouders om op een verantwoorde manier uit elkaar te gaan. Met oog voor de belangen van de kinderen.
Want je wilt als partner uit elkaar, als ouder van je kinderen blijf je je leven lang met elkaar verbonden! Voor de kinderen wordt het Ouderschapsplan opgesteld, dat onderdeel gaat uitmaken van het echtscheidingsconvenant. Met elkaar en met de kinderen besluit je wat het beste is. De mediator is tevens KIES-omgangsbegeleider en als zodanig getraind om een gesprek met de kinderen te voeren. Zo krijgen ook zij een stem in het geheel.

Emoties

Tijdens de mediation wordt ruimte geboden voor de emoties. Vaak is er verschil hoe de aanstaande scheiding beleefd wordt. Daar wordt rekening mee gehouden.

Praktische en financiële zaken

Daarnaast worden ook allerlei praktische en financiële zaken geregeld. Samen neem je de beslissing over zaken als de verdeling van de woning, de inboedel, de auto, het pensioen en nog veel meer zaken. De mediator informeert je waar nodig of verwijst door naar een specialist op een bepaald gebied.

Procedure

Na afronding van de gesprekken wordt het echtscheidingsconvenant ondertekend. Eén advocaat dient een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank. Het convenant wordt aan dit verzoekschrift gehecht. Na ontvangst van de beschikking van de rechter wordt de akte van berusting en het bewijs voor inschrijving in de burgerlijke stand getekend. De advocaat zorgt er vervolgens voor dat de scheiding wordt ingeschreven. De datum waarop de inschrijving plaats vindt, is de officiële scheidingsdatum.

Anders opgelost, een ándere aanpak van problemen.

MfN registermediator