Volg mij  twitter-16x16  linkedin-16x16  facebook-16x16

Arbeidsmediation

De deur naar het goede gaat moeilijk open.

Mediation bij arbeidszaken

Het kan je allemaal overkomen: een conflictsituatie waar je niet op uit bent. Knallende ruzie met je collega, je medewerker, je baas of . . . ?

Mediation vergt moed

Het gevoel tegen een muur op te lopen, dat er niet geluisterd wordt. Dan is het een goed idee met behulp van mediation de kwestie op te lossen.
MAAR, mediation vergt moed, moed om het aan te gaan, moed om weer met de ander te praten. Wanneer je ervoor durft te kiezen, geeft het een mogelijkheid om weer verder te gaan, naar de toekomst te kijken. Met of zonder de ander, maar altijd met het gevoel de kwestie achter je te kunnen laten. Tijd en kosten worden bespaard. En jij kunt je energie en krachten weer richten op de toekomst, zodra de last uit het verleden is opgelost.

Werkgerelateerd conflict

Na gedoe op het werk meldt een medewerker zich ziek. De bedrijfsarts constateert dat er sprake is van werkgerelateerd verzuim en niet van medische beperkingen. Werknemer en werkgever wordt conform de STECR richtlijn geadviseerd snel een oplossing te vinden.

Hulp

Kom je er samen niet uit of is het lastig samen om tafel te gaan? Anders Opgelost helpt. Eerst wordt met ieder apart gepraat en vervolgens gaat de mediator met betrokkenen gezamenlijk om tafel. De mediator ondersteunt om de ‘angel’ uit het conflict te halen. Stimuleert het herstel van de relatie en het maken van afspraken voor de toekomst. Of, als dat niet meer mogelijk blijkt, helpt om op een goede manier uit elkaar te gaan, een àndere oplossing te vinden. En niet alleen een juridische.

Wvp

Volgens de Wet verbetering poortwachter (Wvp) moeten werkgever en werknemer snel in actie komen bij dreigend lang verzuim (Zie ook artikel HR-kiosk 'Wet verbetering poortwachter (WVP)').

Online mediation

Wil je de kwestie wel oplossen maar die ander even niet zien? Dan is online mediaton een goed alternatief.
Zie ook artikel NU.nl
.

Anders opgelost: een ándere aanpak van problemen.

MfN registermediator